Om mig

Redan i tidig ålder var jag en bokslukare av rang. Innan jag själv kunde läsa terroriserade jag min stackars mamma till maratonkvällsläsning av Tusen och en natt (barnversionen, mind you). Och inte var det jag som somnade först!

När jag så småningom lärde mig att läsa själv öppnades en fantastisk värld: äventyr, fantasy, deckare och tantsnusk närhelst jag önskade. Jag kan se framför mig hur mitt tolvåriga jag i ett närmast febrigt och vimmelkantigt tillstånd (och med värkande armar) balanserar Borta med vinden under täcket många timmar efter läggdags. På det hela taget måste jag dock erkänna att jag i unga år var mer av en litterär gourmand än någon riktig finsmakare. Sheldons Tracy's hämnd var länge en oslagen favorit.

Mitt 31-åriga jag är fortfarande en oförbätterlig bokslukare (som definitivt kan tänka sig en bra tantsnuskbok emellanåt!). När jag inte läser böcker pratar och säljer jag böcker på jobbet. Och som det inte vore nog skriver jag dessutom om böcker och läsande i min blogg. Kom man på ett sätt att få böcker att smaka lakrits skulle jag säkert äta dem med.

"Outside a dog, a book is a man's best friend. Inside a dog it's too dark to read", som den förträfflige Groucho Marx uttryckte det hela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar