tisdag 17 december 2013

Jomenvisst - klart det ska vara skräck, rock'n'roll och romance i jul

Mitt senaste beroende stavas Karina Halle. Det började med The Devil's Metal - plotten påminner starkt om Almost famous: ung kvinnlig journalist i vardande får sitt livs chans, dvs följa med det heta metalbandet Hybrid på turné. Förutsättningarna att skriva den ultimata rock'n'roll-artikeln är perfekta, förutom att rockbandet ifråga har sålt sin själ till djävulen, vilket skapar en minst sagt dålig stämning under turnén. Jag älskar blandningen av skräck, romance och rock'n'roll - fungerar alldeles utmärkt!


Kanske inte riktigt lika bra men ändå läsvärd är The Artists Trilogy som inleds med Sins and needles. Ellie Watt, lurendrejare och bedragare sedan barnsben, beslutar sig för en nystart i livet. Det är dags att hålla sig på den raka vägen. Inte helt okomplicerat då hennes sociopatiska ex (vars bil hon viserligen stulit) är henne hack i häl. Och då hon dessutom stöter på sin mobbade kompis från high school uppstår ett tillfälle som helt enkelt är för bra för att vara sant - Ellie beslutar sig för att göra en sista stöt. Naturligtvis går det inte alls som hon tänkt sig.

Det är spännande, våldsamt, lätt störande och emellanåt riktigt kul. Och får läsaren att garanterat sätta skinkmackan i halsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar